Mai 04, 2004

Mer om skuespillerne i Peer Gynt

DOVREGUBBEN/ØYVIND: TOM ARNE HERMANSEN
Tom Arne (Toma) Hermansen startet på Polarshow i 1980 og fortsatte i revymiljøet de neste 10 årene. Han har medvirket i noen legendariske teaterstykker som medlem av Umbelicus, der vi alle husker hans fantastiske tolkning av en hasjrøykende tenåring i » Mammas marihuana er alltid best». Etter dette ble han fanget inn av pønk/trash rockens satanistiske klør. Best kjent er nok perioden med bandet «666», en gjeng med livsglade ungdommer som får Greven til og virke som den snille fetteren til Kjell Magne.
Fagbrev i glassmesteryrket har TomA også klart og lure til seg med årene, men best er han nok med glassene i baren på Mirage og Abboteket. Folk vil nok kjenne han igjen som den morsomme i dansebandet Ca Doffen.

INGRID: MARIA GRAZIA FREDHEIM
Maria Grazia Fredheim er opprinnelig fra Hammerfest.
Maria er elev ved Dramalinja på Kongsbakken vgs. Hun har også gått Dramalinja på Olavskulen Folkehøgskule. Maria kom til Tromsø i 2001 og har siden da vært aktiv i teatermiljøet og i Tvibitkretser. Hun har spilt «Lady Macbeth» i Macbeth for Tromsø Teaterlag i regi av Kristoffer Jørgensen. Denne forestillingen blir film i disse dager.
Hun spilte i nysirkusforestillingen «Liv» under åpningen av Kultas blackbox. Vi har også sett henne i filmen «Jesus Hopper av», i Dancecarousels oppsetting av «Jungelboken», monologen «Byen, Avfallet og Døden» i De Monofiles sammensatte monologforestilling og det rituelle vandrespillet «Et Kornspill». Maria har spilt i Kongsbakkens «Lysistrata» og «Trollmannen Fra Oz», og en rekke andre skoleforestillinger.

ASLAK SMED / UNGEN / ET ANNET TROLL / EBERKOPF: KINGSFORD SIAYOR
Kingsford Siayor kom fra Ghana til Tromsø i 1991 og går til daglig Dramalinja på Kongsbakken vgs. King viste allerede som Polarshowaktør i årene 2000 og 2001 et stort skuespillertalent. Men King skulle bli kokk. Etter to år over grytene ble King rastløs, og søkte seg over på Dramalinja – og restaurantbransjen pustet lettet ut. King var også skuespiller på årets Bragerevy, og vil nok ennå noen år bli å se på Bragescenen.
Han er også aktiv i filmmiljøet, der han er styremedlem i Nordisk Ungdoms Filmfestival (NUFF) for andre året på rad. King er vel mest kjent for å ha spilt hovedrollen i spillefilmen «Svidd Neger», og ble kritikerrost for sin innsats der.

Lagt inn av dato/tid Mai 4, 2004 01:16 EM | TrackBack
Kommentarer
Legg inn kommentar

Huske personinfo?