Mai 04, 2004

Bak scenen i Peer Gynt

REGI: ALEX SCHERPF
Alex Scherpf er utdannet regissør ved regilinja på Statens Teaterhøgskole (1982-85). Alex er født i Tyskland og kom til Norge og sørlandet som 10-åring. Han har vært frilans instruktør ved så godt som samtlige teatre i Norge 1985-97. I 1997 tok han over som teatersjef ved Beaivvàs Sàmi Teáhter i Kautokeino, en jobb han hadde helt frem til 2002. For tiden er Alex frilanser, og hans siste store prosjekt var spillefilmen «Macbeth» som har kinopremiere i Sverige i oktober 2004. I disse trakter er vel Alex mest kjent som regissøren bak HT-sukessen «Jacques Brel Kabaret» i 1986, og festspillprosjektet «Vardøger» på Trondarnes i Harstad. I «The Ice Golbe Theater» i Jukkasjärvi har han hatt regien både på «Macbeth» i år og «Hamlet» året før. Alex har også hatt regioppdrag ved Fjernsynsteatret, og tv-serien «Kàkàos», og har laget diverse reklamefilmer. Som skuespiller har vi sett han i Bentein Baardsons «Peer Gynt» NRK Drama der han spillte rollen som «Eberkopf», og som gresk stylist i Lars-Göran Pettersons film «Bazo». Alex har mottatt flere priser for sitt arbeid, men det liker han ikke å snakke om. Alex jobber også stadig med den landskjente komikeren og imitatoren Rune Andersen.
Alex Sherpf tiltrer som teatersjef ved Agder Teater i januar 2005.

LYSDESIGN : NIELS A. W. JENSEN
Niels A.W. Jensen kommer opprinnelig fra Danmark, men har siden 1981 jobbet i landsdelen. De første årene på Hålogaland teater, senere på KulturHuset i Tromsø og som frilanser. Niels har vært lysdesigner for Festspillene i Nord-Norge og for en rekke frie revy- og teatergrupper, bl.a. Totalteatret og Det Lille Musikteater. Siden 1989 har han vært fast lysdesigner og tekniker for Stellaris DansTeater, og siden 1991 det samme for Samovarteatret i Finnmark. Han har også tidligere samarbeidet med Tor-Bjørn Gundersen i bl.a. Barentsprojektet «Out Off The Water» i Luleå og i Stockholm og med sne- og isskulpturer. Niels er stadig fast på KulturHuset i 40 % stilling.

SCENOGRAFI : TOR-BJØRN GUNDERSEN
Tor-Bjørn snakker svensk, men har norsk pass. Han er opprinnelig billedkunstner, men har de siste 10-15 årene vist seg å være en habil scenograf. Tor-Bjørn har sitt daglige tilholdssted ved Kulta i Tromsdalen, der han nylig laget scenografi til forestillingen UR. Tor-Bjørn har flere ganger tidligere jobbet med Rødbrusteatret i blant annet «En Finsk Hverdagstragedie» og «Don Juan».

KOSTYMER : IRINA KJERSEM
Samtidig som hun gikk på folkeskolen tok hun 5 års utdannelse ved kunstskole i Ukraina, etter dette arbeidet hun ved designgruppa ved maskinindustri-instituttet i 2,5 år før hun flyttet til Monchegorsk i Murmansk fylke, der hun arbeidet i 16 år som kostymedesigner og scenograf ved Kulturhuset. I 1994 var hun med teatergruppa «Polarstjernen» på Nordkalott Teaterfestival i Narvik med forestillinga «Askepott» av Sh. Perro. I 1999 flyttet hun til Tromsø. Hun laget dekorasjon til Human-Etisk Forbund sin «ungdomsfest» i 2000. Hun var også en av syerne til fellesproduksjon «Julesnapperen» og har ellers hjulpet med en rekke sømarbeid til Hålogaland Teaters forestillinger.

MUSIKK : EINAR THORBJØRNSEN
Einar er fra Bodø og har jobbet som frilansmusiker siden 1984. Han har skevet musikk og medvirket i flere oppsetninger ved Nordland Teater. Einar har Samarbeidet med musikere som Henning Gravrok, Terje Nilsen, Ottar «Big Hand» Johansen, Bodø Big Band, Iren Reppen m.l.
Einar har gitt Edvard Griegs originalmusikk en ny drakt og komponert noe av musikken til vår versjon av Peer Gynt.

Lagt inn av dato/tid Mai 4, 2004 01:22 EM | TrackBack
Kommentarer
Legg inn kommentar

Huske personinfo?