Februar 24, 2004

Oda + Thea har premiere onsdag 25.2.04 19:00

Les hva Nordlys skrev om Oda + Thea her

Lagt inn av Knut Erik Sann Evensen dato/tid 08:06 FM | Kommentarer (0)

Februar 13, 2004

Mer om Rådstua sitt vårprogram

Les hva Nordlys skrev om Rådstua sitt vårprogram her

Lagt inn av Knut Erik Sann Evensen dato/tid 01:45 EM | Kommentarer (0)

Februar 12, 2004

Oversikt over alle gruppene ved Rådstua Teaterhus

Amatørteatergrupper på Rådstua Teaterhus

Tromsø-Barne og Ungdomsteater
TBUT har fire grupper i alderen 7 til 16 år, med rundt 12 barn og ungdommer i hver. TBUT har totalt 54 betalende medlemmer. Medlemsavgiften er 1200 pr. år. Gruppene øver på onsdager og torsdager. Kontakt Birgit Stein, 91611891 for nærmere informasjon.

Alfheimteatret
Alfheimteatret er et integrert teater med både psykisk utviklingshemmede og funksjonsfriske medlemmer. Alfheimteatret har ei barnegruppe og ei voksengruppe. Gruppene øver på tirsdager. For nærmere informasjon, kontakt Lillian på Alfheim Allaktivitetshus på telefon 77605192.

Tromsø Teaterlag
Tromsø Teaterlag (TTL) er det eldste eksisitererende amatørteaterlaget i Tromsø. Gruppa har medlemmer i alderen 15 til 25, og teller i dag ca. 10 stykker. Kontakt Anine på 99561764 hvis du vil vite mer.

Teater Aksen
Teater Aksen er byens studentteater og tilknytta Studentsamfunnet. Teater Aksen setter jevnlig opp forestillinger. Kontaktperson er Gro Larsen Espelid på telefon 97165630.

Bjørgs Teater
Bjørgs Teater er et fjortisteater, for tida med 7 jenter i alderen 14 til 17 år. Gruppa er den eneste som administreres direkte av Rådstua. Øver på mandager. Kontakt Yngvild på kontoret for nærmere informasjon.

Improvisasjonsdans
Målet med gruppa er å lage en møteplass for alle som brenner for dansen og kanskje har ambisjoner om å drive med dans som profesjonelle utøvere. Det blir mulighet for å danse og bli kjent med hverandre, lære av hverandre, utvikle seg sammen og etter hvert lage prosjekter og forestillinger.

Gruppa er åpen for alle som har lyst til å danse, men erfaring fra dans er ingen ulempe. Ungdom og voksne fra 18 år er velkommen.

Ring Kathrine Marlen Nilsen på tlf 90502032 hvis du vil være med eller har spørsmål.

Pafft
Pinsesse Astrid Fru Fernes Theatersportclub (Pafft) er Rådstua Teaterhus sin egen teatersportklubb. Har hatt en dødperiode men kommer til å starte opp igjen før Rådstuas julebord 11. desember. Følg med, følg med!


Profesjonelle frie teatergrupper på Rådstua Teaterhus

Teaterverket Lit
Teaterverket Lit er ei friteatergruppe med base på Rådstua Teaterhus. Teaterverket Lit drives av Yngvild Andreassen og Ine Camilla Bjørnsten. Teaterverket Lit laget i 2004 sin sjette produksjon, arbeidstittelen var «Pappaprosjektet – den moderne nordlendingen» og stykket ble fremført på Festspillene i Nord-Norge 2004 med den endelige tittelen Olsen Eftf..

Mer info: http://www.tilverket.nu

Salongteatret
Salongteateret etablerte seg i Tromsø i 2003, består av Maja Bohne Johansen (31) og Pernille Dahl Johnsen (34), som begge er fra Tromsø. Den profesjonelle teatergruppen hadde urpremiere på det egenskrevende stykket «Blank signatur – en lystseilas på nervøs fløyel» den 26. november 2003 på Rådstua Teaterhus.

Begge er profesjonelle skuespillere med utdannelse og yrkeserfaring fra Los Angeles, Bergen og Oslo. Pernille er utdannet i Method-acting og klovning, og Maja i Meisner Technique. Maja er dessuten instruktør i argentinsk tango. Begge har god erfaring med og derfor stor tro på improvisasjon som arbeidsmetode både når de skal bringe frem ny teatertekster og når de er skuespillerer på scenen.

Som unge nordnorske kvinnelige dramatikere er de opptatt av å bruke deres bakgrunn til å skape nye og utfordrende teateruttrykk – ikke minst med tanke på spennende og kraftfulle kvinneroller.
Teatrets målsetting er å sette opp en ny teaterproduksjon hvert år med urpremiere i Tromsø og påfølgende turne i Norge for øvrig, i tillegg til andre teaterrelaterte prosjekter som for eksempel workshops og undervisning.

Ferske scener
Ferske scener drives av Kristin Eriksen Bjørn og Bernt Bjørn, tidligere medlemmer i Totalteatret. Kristin Eriksen Bjørn og Bernt Bjørn har tidligere gjennom produksjonsselskapet Teater Exit satt opp «Gitarmannen» av Jon Fosse. Stykket hadde norgespremiere på Rådstua Teaterhus høsten 2003. Teatrets målsetting er å utvikle og spille ny dramatikk, og da særlig prosjekter som har tilknytning til Nord-Norge. Teatret blir således en arena for dramatikere ved Forfatterstudiet på Universitetet i Tromsø og miljøet i Rådstua Teaterhus.

Haugen Produksjoner
Haugen produksjoner består av søstrene Anne Katrine Haugen og Liv Hanne Haugen. De har i 2003 produsert forstillingen «Søstere» på Rådstua Teaterhus, og senere vært medvirkende i produksjonen «Sauna in Exile» som hadde primere i januar 2004 på Rådstua Teaterhus, som en del av Nordlysfestivalen.

Lagt inn av dato/tid 02:19 EM | Kommentarer (0)

Februar 03, 2004

Vil du leie Rådstua?

Lokalene i Rådstua Teaterhus kan leies. Primært ønsker vi teateraktiviteter ved huset, slik at utleie til teateraktivitet eller scenekunst vil bli prioritert fremfor annen aktivitet. I tilfelle rom i huset står ledig, vil imidlertid også andre typer arrangement kunne leie seg inn hos oss.

To typer lokaler til kortidsleie
Det ene er «Provisoriet», som er en blackbox (rommet er uten vinduer og alt i rommet er sortmalt). Dette gjør at rommet lett kan dekoreres og forandres på, og at man kan spille i ulike vinkler.

Dernest leier vi ut «Speilsalen». Dette er et hvitmalt rom, med speil på den egen veggen og dansegelender. Rommet benyttes på kveldstid til teaterprøver for de ulike amatørteatergruppene på huset. På dagtid står rommet ledig for leie, hvor eksempelvis frie teatergrupper kan leie seg inn for teaterprøver under produksjoner.

Leiepris
Leieprisen er kr. 1500 pr. dag for teaterprøver, og 2000 for forestillinger. I tillegg leie vi ut amfi med plass til omlag 80 personer, og kan også skaffe stoler eller benker. For et tillegg i prisen kan også lys og lydutstyr leies ut. Dette leies normalt ut sammen med senetekniker, med mindre leietaker har med seg kvalifisert tekniker slik at de kan gjøre denne jobben selv. Frie profesjonelle teatergrupper med tilhørighet til huset og amatørteater som gjester Tromsø med forestillinger i Rådstua Teaterhus kan innrømmes rabatter i leieprisen. I tilfelle man spiller et lengre tidsrom, vil rabatter også kunne innrømmes.

Kontor
I tillegg til dette leie vi ut kontorlokaler. For tiden har vi 1 ledig kontorlokale i huset. Vi ønsker primært å leie ut til kulturformidlere, og da helst frie profesjonelle grupper, organisasjoner eller institusjoner som arbeider med scenekunst.

Kontakt oss
For spørsmål om leie, ta kontakt med daglig leder Yngvild Andreassen. Vi kan nås enten på telefon 776 55 434, faks 776 58290 eller mailadresse post@raadstua.no

Lagt inn av dato/tid 03:21 EM | Kommentarer (0)

Februar 02, 2004

FORESTILLINGER Våren 2004

THEA + ODA
Tromsø Barne- og Ungdomsteater
Gruppa har selv skrevet manus.
Premiere 25. februar kl. 19.00
Spilles også 26. februar

DEN HIMMELSKE STRESSKOFFERT
Av Tor-Åge Bringsværd
Bjørgs Teater
Premiere 12. mars kl 19.00.
2 forestillinger 13. mars

Gjestespill:
STEIN I LOMMA

Beaivváš Sámi Teáhter
14. mars

Gjestespill:
BRODER FRANS, VAR ÄR DU NÅN STANS?
Beaivváš Sámi Teáhter
Barneforestilling
15. mars

MONOLOGFESTIVALEN
HATS

24.-27.mars

EN PÅSKEKRIM
Alfheimteatrets voksengruppe
Premiere 18.april kl.1900
Spilles også 20. og 21. april kl. 19.00

MUNCHEN I KRÅKESLOTTET
Et komprimert såpestykke av Christin Holm
Alfheimteatrets barnegruppe
Premiere 26. april
Spilles også 27. april

KJØKKENHEISEN
Av Harold Pinter
Teatertrøkk
Premiere i uke 18.


NATTERGALEN
Av H. C. Andersen
Musikkteater for hele familien
Tromsø Teaterlag
Premiere 6. mai
Spilles t.o.m. 10. mai

Lagt inn av Knut Erik Sann Evensen dato/tid 09:15 EM | Kommentarer (0)