BLIND av DudaPaiva Company //Figurteatret i Nordland

En av Europas ledende figurteaterutøvere kombinerer dans og dukker i sine virtuose og estetisk vakre forestillinger, fulle av lun ironi og provoserende i sin tematikk.
08.Okt.2015 – kl. 19:00

Kjøp billett her

09.Okt.2015 – kl. 19:00

Kjøp billett her

BLIND
– DudaPaiva Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland

se video her

"Duda Paiva bergtok salen"

– pressen etter premieren i Charleville-Meziers (Frankrike)

Møt den verdenskjente brasilianske dukketeaterkunstneren Duda Paiva i hans nye forestilling "Blind". «Blind» var årets åpningsforestilling på verdens største festival for figurteater – Den internasjonale figurteaterfestivalen i Charleville-Mezieres – og skapte stor furore.

«Blind» er en sterkt personlig fortelling om hvordan Duda selv ble artist. Forestillingen baserer seg på en hendelse fra Dudas egen ungdom, da han pådro seg en sykdom som førte til at han for en kortere periode mistet synet. I følge ham selv var det denne uhyggelige og traumatiske hendelsen som førte ham til scenen.

«Blind» er en engasjerende, visuell og poetisk skildring av en mann kastet ut i kaos og mørke og hans vandring mot lyset. Hvis du tror du vet hva dukketeater er, gå å se «Blind» og Duda Paiva. «Blind» er en forestilling som utvider dine forestillinger om hva dukketeater kan være.

Dikteren Heinrich von Kleist ga på begynnelsen av 1800-tallet dansere og skuespillere det ikonisk råd å gå til dukketeatret for å lære hvordan man skulle bevege seg, hvordan man skulle lage stor bevegelseskunst. Nå er sjansen her! Den brasilianske danseren og dukkekunstneren Duda Paiva kommer til Tromsø.

Duda har fra sin base i Nederland i over 15 år vært en av Europas ledende figurteaterutøvere, spesielt kjent for sine soloforestillinger, hvor han kombinerer nettopp dans og dukker. Dudas forestillinger er virtuose og estetisk vakre, fulle av lun ironi og også provoserende i sin tematikk.

I 2012 laget og turnerte han forestillingen Man Beast i samarbeid med Riksteatret og besøkte de større stedene i Norge til svært god mottagelse.

I BLIND benytter Duda energisk og direkte interaksjon med publikum, dans, musikk, figurteater og projeksjoner til å bygge et portrett av en kunster og hans arbeid. Handlingen er dels selvbiografisk, dels universell. I hovedrollen møter vi Duda eller hvermannsen som utforsker sine drifter, sitt håp, sin frykt og sine feil. En mann og kunstner som leter etter en meningsfull plass i felleskapet.

Medvirkende:
Konsept: Duda Paiva, Nancy Black
Regi: Nancy Black
Utøver: Duda Paiva
Musikk/lyd-design: Wilco Alkema
Lys-design/scenografi: Mark Verhoef
Dramaturgisk rådgivning: Nienke Rooijakkers
Kostymedesign: Machtelt Halewijn
Kostymer: Duda Paiva/Atty Kingma
Scenografi konstruksjon: Daniel Patijn
Produsent: Marijana Mikolcic og Laswerk /DudaPaiva Company

I samarbeid med: Black Hole Theatre [AUS], Nordland Visual Theatre (Figurteatret) [NO], Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes [FR], Korzo Theater [NL]
Støttet av Performing Arts Fund NL 

Turne.
Blind produseres i samarbeid med Figurteatret i Nordland, hadde premiere i Frankrike 19. september og reiser direkte ut på Norgesturne i fra Hammerfest og Tromsø i nord til CODA festivalen i Oslo i sør.

Tirsdag 6/10             Harstad Kulturhus, Lillesalen kl 19:30 (Premiere NO)

Torsdag 8/10            Tromsø, Rådstua kl 19:00

Fredag 9/10              Tromsø, Rådstua kl 19:00

Mandag 12/10         Hammerfest, AKS/ Dansarena Nord kl 19:00

Onsdag 14/10          Svolvær, Lofoten Kulturhus, Lillemolla kl 20:00

Torsdag 15/10         Sortland, Kulturfabrikken, Blåboksen kl 19:00

Søndag 18/10          Stamsund, Teater NOR/Gimle kl 18:00

Tirsdag 20/10           Lillestrøm Kultursenter, Stjernesalen kl 19:30

Torsdag 22/10         Oslo International Dance Festival, Riksteatret kl 18:00

Se hele den internasjonale turnelisten her

Foto: Petr Kurecka

Figurteatret i Nordland (FiN). FiN ligger i Stamsund i Lofoten og er et produksjonssenter for figurteater. FiN tilbyr scenekunstnere ordninger innenfor co-produksjon, forprosjekt og sommerresidens.