RÅDSTUA

Den rare tida // Av Tromsø Byteater

Den rare tida er en teaterforestilling basert på dokumentarisk materiale om hvordan barn nord i Norge opplevde verden under en pandemi.

I Den Rare Tida møter vi bestevennene Julie og Marius. De går i samme klasse og bor så nært at de kan se hverandres vinduer fra soverommet. Hver dag går de sammen til og fra skolen. Begge elsker snøballkrig, superhelter og synes at bursdager er det beste i verden.

Men så en dag blir plutselig hele verden forandret. Statsministeren kommer på TV´n og sier at landet er i en krise. Skolene stenger og ingen får lov til å besøke hverandre. Alle må holde en meter avstand og bursdager er strengt forbudt.

Den Rare Tida er et tidsbilde på hvordan landets lockdown under pandemien påvirket barn og unge. Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, skapt på grunnlag av spørreundersøkelser og intervjuer barn fra 1.-4. klasse i Troms og Finnmark.

Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, og skapes i brytningspunktet mellom teater, videokunst og musikk.

«Den rare tida» produseres av Tromsø Byteater og vil ha urpremiere under Nordlysfestivalen i Tromsø. Forestillingen er støttet av Samfunnsløftet.

Medvirkende:
Anethe Alfsvåg – manus og regi
Cecilie Lundsholt – dramaturg
Benjamin Mørk – musikk
Ingvill Fossheim – konsulent scenografi
Stian Andreassen – video og animasjon
Alexander Martinsen – skuespiller
Stine Anette Figenschau Hemmingsen – skuespiller

Her kjøper du billetter

Tromsø Byteater – Den rare tida – Nordlysfestivalen