Et unikt menneske

Essensielle spørsmål tas opp i det nye teaterstykke av Johnsen og Johnsen produksjoner. Nordlys skriver: «Genialt» og «Ideen til på denne måten å stille spørsmålene på har et genialt preg».
26.Feb.2014 – kl. 18:00

Kjøp billett her

27.Feb.2014 – kl. 20:00

Kjøp billett her

28.Feb.2014 – kl. 12:00

Kjøp billett her

28.Feb.2014 – kl. 20:00

Kjøp billett her

01.Mar.2014 – kl. 20:00

Kjøp billett her

02.Mar.2014 – kl. 14:00

Kjøp billett her

02.Mar.2014 – kl. 20:00

Kjøp billett her

les anmeldelsen her

Et unikt menneske

"Stykket er samfunnsaktuelt og tankevekkende. Det kaster et blikk tilbake til hvordan mennesker var, hva vi har utviklet oss til å bli og det viser hvor mye makt et menneske kan ha over et annet. Stykket skaper refleksjon, det får en til å reflektere over hvordan en selv fremstiller seg for andre."

 

Tema i Et Unikt Menneske er menneskers søken etter identitet – jakten på å få vår identitet bekreftet av andre mennesker. Essensielle spørsmål tas opp i teaterstykket som har urpremiere i Tromsø 26. februar:

”Vi tar tak i en grunnleggende opplest og vedtatt ”sannhet” – nemlig at vi mennesker har et dypt behov for en identitet – og spør: Har vi virkelig det?» sier Pernille Dahl Johnsen som har skrevet manus til stykket.

«Hvor mange mennesker oppreiser vi til å bli autoritetsfigurer i vårt liv når vi – bevisst eller ubevisst – gir dem denne makten til å bekrefte eller ikke bekrefte oss? Lar vi dem styre livet vårt uten engang å klargjøre for oss selv at vi oppfatter dem som autoriteter, og uten å undersøke hvor reell makten deres over oss egentlig er?» spør Johnsen & Johnsen, og legger til:

«Hva om grunnen til at vi ikke finner svar på spørsmålet: ”Hvem er jeg?” er at vi rett og slett stiller feil spørsmål?»

Etter flere års finsliping er Pernille Dahl Johnsen klar med manus og Johnsen & Johnsen produksjoner gleder seg til å presentere forestillinga «Et unikt menneske» som har urpremiere på Rådstua teaterhus 26. februar.«Vi ønsker med denne oppsetningen å komme med våre tanker om hvordan vi er i ferd med å utvikle oss som mennesker i vår kultur.”

Dahl Johnsen har selv regien på stykket mens Maja Bohne Johnsen, Nancy Mannes og Espen Østman er skuespillere. Ingvill Fossheim står for scenografien.

Forestillinga spilles i perioden 26. februar til 2. mars.

Gå sammen, spar penger! Ved kjøp av fem billetter eller fler gis det 25 prosent rabatt pr. bilett. (Normalpris 200,- Rabattpris: 150,-)

 


foto: Ola Røe