Faust for kids – Gjestespill

Hildur Kristinsdottir er konseptutvikler og regissør i Klassikere for Kids. I prosjektet arbeider hun med ulike kunstnere.
26.Okt.2013 – kl. 13:00

Billettpris kr 200 fullpris, kr 150 moderasjon, kr 100 ung
KJØP BILLETT HER!

26.Okt.2013 – kl. 15:00

Billettpris kr 200 fullpris, kr 150 moderasjon, kr 100 ung
KJØP BILLETT HER!

Faust for kids er et gjestespill i regi av RadArt og Rådstua Teaterhus. Gjestespillene finansieres av Norsk Kulturråd, Tromsø kommune og RadArt. 

Faust vil så gjerne få vite alt om alt som finnes, han prøver å løse universets gåter. Faust leser og leser, han blir klokere og klokere, men samtidig blir han stadig eldre. Jo mer han lærer jo mer vokser hans frustrasjon over alt han ikke vet noen ting om.

Faust har allerede blitt en gammel mann og nå begynner hans tid på jorden å renne ut og enda er det mange ting han ikke har rukket å utforske. Det er da den sleipe djevelen Mefisto ser sin sjanse til å lure Faust. Mefisto lover at Faust skal få oppfylt alle sine ønsker på jorden. Men for å få det må Faust love at djevelen får eie hans sjel i all evighet når han dør.

Men hva er egentlig en sjel? Og hvor lenge er egentlig all evighet? Faust ønsker så sterkt å få svar på alle spørsmålene sine at han faller for fristelsen og sier ja til avtalen med djevelen.

 I «Faust for Kids» er det skuespillerne Maria, Tora og Anders som tar oss med på reisen gjennom Goethes Faust. Goethe er en av de mest kjente europeiske forfatterne gjennom tidene. Og nettopp denne historien blir ansett som hans mesterverk. Forestillingen passer for 10 år og oppover enten det er ditt første møte med historien eller om du trenger en oppfriskning av din Goethe.

 Klassikere for Kidser en teatertrilogi for barn fra 10 år med mål om å tilgjengliggjøre, aktualisere og problematisere utvalgte klassikere. Vi utforsker og utfordrer konvensjoner for barneteater og arbeider under mantraet om at all god tematikk egner seg for barn så vel som for voksne.

Hildur Kristinsdottir er konseptutvikler og regissør i Klassikere for Kids. I prosjektet arbeider hun med ulike kunstnere.

 Regi: Hildur Kristinsdottir. Dramaturg: Matilde Holdhus. Lydbilde: Stine Janvin Motland og Gyrid Kaldestad. Skuespillere: Maria Dommersnes Ramvi, Tora Nilsen og Anders Høgli. Scenografi: Petter Alstad og Bård Vaag Stangnes. Produsent: Mona Larsen. Lysdesign: Norunn Standal. Plakat: Hreinn Gudlaugsson. Forestillingen er støttet av: Norskkulturråd, Kunstløftet, Fond for utøvende kunstnere og Seanse. Co-produksjon: Black Box Teater.