HAPPY BIRTHDAY PUTIN av REBEKKA/HUY

Journalist og menneskerettsforkjemper Anna Politkovskaja ble drept 7.oktober 2006, på Vladimir Putins fødselsdag. Bursdagsbarnet kommenterte tapet av Russlands internasjonalt mest kjente journalist ved å kalle henne ekstremt ubetydelig.
30.Okt.2015 – kl. 19:00

Kjøp billett her

31.Okt.2015 – kl. 19:00

Kjøp billett her

Journalist og menneskerettsforkjemper Anna Politkovskaja ble drept 7.oktober 2006, på Vladimir Putins fødselsdag. Bursdagsbarnet kommenterte tapet av Russlands internasjonalt mest kjente journalist ved å kalle henne ekstremt ubetydelig. Med forestillingsprosjektet HAPPY BIRTHDAY PUTIN betrakter teatersamarbeidet REBEKKA/HUY hendelsen fra trygg, norsk avstand.

Anna Politkovskaja var en av de fremste kritikerne av ledelsen i Kreml. Spesielt ble hun kjent gjennom sin dekning av konflikten mellom Russland og Tsjetsjenia. Fra vår polstrede, trygge tilværelse prøver vi å forstå og si noe om Anna Politkovskaja, men kan vi si noe om andre uten å si noe om oss selv?

iscenesettelse og produksjon: REBEKKA/HUY (Huy Le Vo og Rebekka Nystabakk)

skuespiller og initiativtaker: Rebekka Nystabakk

tekst: Rebekka Nystabakk, Huy Le Vo og Geir Magne Pedersen

musikk: Solmund Nystabakk og Lars Myrvoll

lysdesign: Norunn Standal

scenograf: Lisa Hjalmarson

kunstnerisk konsulent: Birgitte Strid

kostyme: Mari Melilot, Huy Le Vo og Rebekka Nystabakk

tekniker: Rakel Nystabakk

REBEKKA/HUY består av skuespillerne Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo, begge utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2007. Samarbeidet startet i studietiden, med forestillingen Hun nikket, og så var vi stille litt til, og så gikk jeg. I tillegg til forestillingen Happy birthday Putin, som hadde premiere på Dramatikkens Hus våren 2011, har REBEKKA/HUY gjort installasjonsprosjektet Kiosken i Teatergaten i forbindelse med Dans til folket under Oktoberdans i Bergen 2008, vært iscenesettere på Magnus Myhrs soloforestilling Jeg satt på en stein og så utover ”havet” høsten 2014, og vært prosjektskapere og skuespillere i prosjektet Apokalype da, som ble vist på Black Box Teater i Oslo, også høsten 2014. Jeg satt på en stein og så utover ”havet” vant Trondheimsprisen 2014 for årets scenekunst, og Stine Fevik ble nominert til Heddapris for beste kvinnelige medspiller for sin innsats i forestillingen Apokalypse da.

FRA ANMELDELSE AV ”HAPPY BIRTHDAY PUTIN”

”Jeg blir glad når folk vil noe når de lager teater, enda gladere blir jeg når dette engasjementet blir brukt til å lage godt teater. (…) Med denne forestillingen har REBEKKA/HUY oppnådd å lage svært godt teater. De stiller noen spørsmål som leder til ettertanke, og både gjennom Rebekkas spill og kommunikasjon med publikum og gjennom hennes reise spiller de bevisst på forhold mellom nærhet og distanse. ”

JULIE RONGVED AMUNDSEN

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Frilansere og Dramatikkens Hus