Happyteatret

Happyteatret  øver på Rådstua Torsdager. Noen på gruppa har gått på teater i flere år, og noen er helt ferske i faget. Elevene er født i 2001 og 2002, og har Sophie Coupe og Lina Killingdalen som instruktører.

 Dette jobber vi med: 

 

Happyteatret presenterer:

"Vindusfortellinger"

"La oss si at det finnes en by som var passe liten og passe stor og som ligger på en øy. På den øya ligger tett i tett med hus. Og alle de husene har vinduer. Bak alle vinduene, gardinene, persienne, vinduskarmene og blomsterpottene bor det mennesker. Dere skal få møte noen av dem. "

Forskningsrunden vår i Tromsøs utstillingsvinduer tidligere i år, ble til en finurlig, morsom og litt trist historie om å ikke ta hverandre for gitt. Manuset ble jobbet frem gjennom samtaler med elevene og små skriveverksteder i løpet av året. Her kommer litt bilder fra "Åpen Dør" festivalen der forestillingen ble spilt. 

God sommer fra Happyteatret! Ser dere i September!

               

 

 

 

 

 

  

 

God jul!

Happyteatret har tatt juleferie. Siste øvelse før jul inviterte vi familie og venner til en åpen teaterøvelse litt utenom det vanlige..

Som en del av rollearbeidet til "Vindushistoriene" våre, inviterte vi til teaterøvelse ledet av karakterene dere får møte i vårstykket vårt. Elevene på Happyteatret har de siste øvelsene utviklet et lite persongalleri med utgangspunkt i historiene de har funnet i Tromsøs utstillingsvinduer. På juleavslutninga vår inviterte vi på pepperkaker, gløgg, julemusikk og teaterlek i et julepyntet provisoriet. Kvelden ble ledet av Sheriffen som aldri bommer, den energiske sykepleieren Merete, den onde diktatoren, slakteren Tjukke-Frank, den litt for lydige soldaten, den skumle mannen som vet hvor Tjukke-Frank får kjøttet sitt fra, fremtidsjenta med tidsmaskinen, Heksejenta og Donna som drømmer om å bli helt lik sitt store forbilde Madonna. Sophie og Lina holdt seg pent i bakgrunnen og skjenket gløgg, og var veldig stolte av elevene som ledet de modige gjestene trygt gjennom kvelden. 

Takk for en hyggelig kveld! Ser dere torsdag 16. januar 2014!  De fine bildene fra juleavslutninga er tatt av Elin Danielsen. 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

Vindushistorier

Har du tenkt over hvor mange teaterforestillinger du kan finne i utstillingsvinduene her i byen?

I høst har vi på happyteatret brukt endel tid på vindusshopping. Vi har gått i grupper rundt i byen og tittet i utstillingsvinduer for å lete frem historier vi kan bruke i teaterstykket vårt til våren. Visste du for eksempel at det finnes en hemmelig grisefarm under Mydland slakteri? Eller at det gamle domusbygget gjemmer en ildslukende drake? Eller at det bor et spøkelse med kjærlighet til Elvis Presley i aviskiosken på torget? 

Akkurat hva stykket vårt skal handle om, hvem dere får møte og hvordan det blir satt sammen vet vi ikke enda selv, men vi forsker og utforsker og gleder oss til å finne det ut. 

På bildene under ser dere litt av arbeidsprosessen vår. Vi har skrevet endel så langt. 

 

 

   

 

 

 

 

 

     

 

 

 

     

 

 

  

2012/2013:

Dette jobber vi med: 

Det tar sakte men sikkert form…

Siden i høst har vi eltet og knadd og forsket og vendt og vridd på temaet vårt. Vi har hatt lange samtaler om hvordan vi tror alderdommen blir, vi har snakket om hva vi tror vi drømmer om, hvilke hobbyer vi kommer til å ha, hva vi tenker på, om vi har forandret oss mye, om vi blir syke, friske, har mange katter og barnebarn og om vi fremdeles liker Manchester United. 

Gjennom forskingen har litt bitre Berit, det snille ekteparet Berg, Tøffeldamen, Heia-mannen og mange flere fine gamle dukket opp. Nå holder vi på med å sette sammen forestillingen vår og gleder oss veldig til å vise den for dere under "Åpen dør" festivalen.

Vi har desverre ingen bilder fra prosessen, men mens dere venter kan dere titte på noen bilder fra gamledager istedet…

Her var kanskje gamle Jørgen i sin ungdom?
Her var kanskje gamle Jørgen i sin ungdom?.... og her...
…. og her…

Vi har bestemt tema for forestillingen vår!

I år har Happyteatret bestemt tema for forestillingen sin selv, og etter litt forsking, testing og diskusjon har vi kommet frem til at vi vil lage teater med temaet "gamle mennesker".

Nå er vi i gang med å fordype oss i karakterer. Kanskje dere får møte noen av dem på Juleholloien på Rådstua 9. desember!