RÅDSTUA

Jubileumsforestilling – FNND 30 år

Tripple bill- Nord-norsk dansekunst

I anledning Forum for nordnorske dansekunstneres 30 års jubileum inviterer vi til forestilling med fokus på Nord-norsk dansekunst.

 

«When Boys Cry» av Thomas Voll

Thomas Voll viser utdrag fra sin kritikerroste forestilling «When boys cry»

Thomas er opprinnelig fra Øksnes i Vesterålen, er utdannet ved Skolen for samtidsdans og jobber som frilans danser og koreograf.
Han har de siste årene jobbet mye solo med egne prosjekter og mye av hans kunstneriske virke siden 2014 har konsentrert seg rundt trilogien og selvbiografien Human Constant – bestående av forestillingene Picture Perfect (2014), No Visibility (2015) og When Boys Cry (2016). 

When Boys Cry er en sterk forestilling som eksplisitt viser et voldtektsoffers liv og tar for seg sekunder, timer, dager og år etterpå.
Forestillingen er basert på Thomas egen historie og en voldtekt han ble utsatt for som 12-åring, og skildrer historien til en ung gutt truet til taushet formidlet igjennom en voksen manns kropp. I en forstand går forestillingen direkte på vår samtid hvor overgrep mot barn stadig avdekkes, og den viser hva overgrep kan gjøre med et barn, og også konsekvenser det kan få videre i livet som voksen. Siden premieren våren 2016 har flere tusen publikummere sett forestillingen.

Medvirkende:
Koreografi, regi, dansekunstner: Thomas Voll
Komponist: Tine Surel Lange

 

«Eksogen» av Intakt Dansekompani/Mathilde Caeyers

«Eksogen» er det nyetablerte Tromsøbaserte kompaniets debutforestilling.

«Eksogen» er den første forestillingen til det nyetablerte nordnorske dansekompaniet Intakt. Forestillingen har premiere i Tromsø 31. august, men vi er så heldige å få en smakebit på dette arbeidet med en work in progress visning. Forestillingen kombinerer flere kunstneriske elementer for å skape et dynamisk uttrykk. Samtidsdans, live prosjektert videokunst og elektronisk musikk smeltes sammen til et dystert perspektiv på menneskelig bevissthet; “that which we do not bring to consciousness appears in our lives as fate” – C.G Jung.

MEDVIRKENDE:
Konsept og Koreografi: Mathilde Caeyers
Skapende dansere: Mathilde Caeyers, Sofie Westvik, Lise Damsgård
Musikk: Gustav Jørgensen. Med bidrag fra: Stemme – Mathilde Caeyers. Teksten er basert på utdrag fra Ann Heberlins bok En Liten Bok om Ondskap og Carl Jungs bok Archetypes and the Collective Unconscious.
Videodesign: Nicolas Horne
Teknikk og scenografi: Peder Unger Weierholt
Urpremiere på Kulturhuset i Tromsø 31. august 2019 kl.19.00.
Spilles også 1. september kl. 19.00.

 

«Mitt opprør mot oppdritt» Maya Mi Samuelsen

– Ei pønka, subjektiv og vill forestilling motivert av fiskeoppdrett i åpne anlegg.

«Mitt opprør mot oppdritt» gjorde stor suksess under Vårscenefest i mai, da den hadde premiere. Fikk du den ikke med deg da, har du nå en ny mulighet.

Maya Mi kommer fra Karlsøya. Store deler av øya er naturreservat på grunn av et rikt mangfold av kulturlandskap med sjeldne vekster og gammel skog. I 2015 besluttet politikerne i Karlsøy å opprette et åpent oppdrettsanlegg ved Korsnes, da besluttet Maya Mi å bruke sin kunst som aktivisme og overlevelsesmekanisme.

Det handler om forholdet mellom den ville naturen og den kultiverte kulturen. Hvem eier havet? Hvordan var det før? Og hvem er det som i dag har ansvaret for å ivareta havet vårt på en forsvarlig måte? Hva gjør vi hvis rekene og raudåta forsvinner? Skal vi spise penger da?

“Når ord blir fattige og ingen stemmer blir hørt, da lager jeg kunst og håper at noen blir rørt."
(Dansekunstner Maya Mi Samuelsen)
 

Medvirkende
Koreograf, prosjektleder, dansekunstner: Maya Mi Samuelsen
Komponist, musiker: Håkon Oftung
Scenograf: Hanne Synnøve Nilsen
 

«Jubilleumsfestivalen – FNND 30 år» er støttet av Samfunnsløftet, Sparebank1 Nord-Norge.

 

 

10.Aug.2019 – kl. 18:00 120,-
KJØP