MANIACS – Ulrike Quade Company og Figurteatret i Nordland

Maniacs er en forestilling man ikke går glipp av! Renée er en dukke, en såkalt real doll, bestilt over internett. Han har saumfart menyene, valgt og formet henne til sin idealkvinne. Vil Renée vise seg å være den perfekte partner?
21.Feb.2016 – kl. 20:00

Kjøp billett her

Hun er sensuell, vakker og lytter lydløst til hans historier. Hun forlanger ikke dyre gaver eller krangler om husarbeid. Hun er på alle måter hans idealpartner, til tross for at det er noe underlig ved forholdet deres. Renée er en dukke, en såkalt real doll, bestilt over internett. Han har saumfart menyene, valgt og formet henne til sin idealkvinne.

Fortellingen starter i det hun ankommer i en stor trekasse. Huden hennes, som er laget av silikon, har fordypninger og hull. Dukken blir varm, bøyer og bulker seg og gir varsomt etter for hans bevegelser. Han hvisker og snakker til henne. Snart har hun kapret en rolle i hans liv som ingen kan erstatte.

Fabrikken som produserte Renée leverer hver eneste dag ett dusin real dolls til kjøpere fra hele verden. Forum på internett deler tips og triks om hvordan man skal behandle og vedlikeholde dukken, samt hvordan dukken kan delta i eierens sosiale liv.

Skuespilleren Phi Nguyen har valgt ut og konstruert sin real doll på internett og utforsker de mulighetene og begrensningene som ligger i det å bygge en relasjon til en virkelighetstro dukke. Vil Renée vise seg å være den perfekte partner?

MEDVIRKENDE:
Utøver: Phi Nguyen
Regi og konsept: Ulrike Quade
Tekst: Simone van Saarloos
Dramaturg: Marit Grimstad Eggen
Regiassistent: Floor van Lissa
Video: Virginie Surdej & Richard Janssen
Lysdesign og Scenografi: Floriaan Ganzevoort
Lysdesign assistent: Paul Romkes
Kostymedesign: Jacqueline Steijlen
Lyddesign: Richard Janssen
Snekker/scenografimaker: Hilko Uil
Tekniker: Niels Runderkamp
Hundemaske: Matt Jackson

Figurteatret i Nordland: Geir-Ove Andersen, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell.

Premiere på Figurteatret i Nordland, Stamsund 26. mai 2015.

Av Ulrike Quade Company i co-produksjon med Figurteatret i Nordland.
Støttet av Nordland Fylkeskommune v/Figurteatretr i Nordland, Dutch Performing Arts Fund og  The Municipality of Amsterdam.

 

Foto: Paulina Matusiak