Mark Nightingale – Arctic Trombone Festival 2014

Nightingale er en internasjonal topptrombonist som får solid støtte av en samspilt trio – unge Tromsømusikere som gjorde en meget god konsert under vårens ”Jazznatt”.
13.Sep.2014 – kl. 21:00

Bill. 200,-/150,-

Informasjon om billettsalg kommer senere!

Mark Nightingale er en  velrennomert engelsk jazztrombonist. Besøker du London og sjekker hva som er på de forskjellige scenene, vil du se at Nightingale ofte går igjen i mange grupper eller som leder av egne band.

England er et undervurdert jazzland, men landet har frembrakt en rekke suverene musikere, og denne kveldens headliner er en av disse. Mark har besøkt trombonefestivalen og Tromsø jazzklubb for ti år siden, og mange frydet seg over trombonespill i absolutt toppklasse.

Ved siden av å være en særdeles dyktig jazzmusiker er Nightingale en mye benyttet studio- og sessionmusiker. Her er lista over noen av de han har gitt sitt besyv til: Ray Brown, Clark Terry, Sting, Scott Hamilton, Cleo Laine, Charlie Watts, Frank Sinatra, John Dankworth, James Morrison og Steely Dan.

Nightingale er også en kjent arrangør som skriver arrangementer til egne band samt andres grupper og storband. Til konserten i Rådstua har han med seg arrangement for fem trombonister og komp. Her vil vi tro deltakere ved trombonefestivalen vil bli utfordret.

Nightingale får solid støtte av en samspilt trio – unge Tromsømusikere som gjorde en meget god konsert under vårens ”Jazznatt”.

Arrangement er et samarbeid mellom Arctic Trombone Festival og Tromsø jazzklubb.

Besetning:

Mark Nightingale, trombone + 4 trombonister.

Sigbjørn Thomassen, gitar

Christo Stangness, bass

Tobias Solheim Nilsen, trommer