NORDICITÉ

Nordicité av Théâtre Incliné (Can) i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Nordicité er en ekspedisjon. En reisende kunstner byr på et intimt vitnesbyrd av sine møter med Nord, og hennes manglende fotfeste etterhvert som størrelsen blir ubegripelig. Forestillingen er et visuelt dikt, hvor video, musikk, teater og dans opererer side om side, den er en reise gjennom myter og virkeligheter og en refleksjon over vår kapasitet til å forstå stemmene fra Nord.
13.Nov.2017 – kl. 19:00

Kjøp billett her

Å møte Nord…

«For noen år siden underviste jeg i Nunavut. Her møtte jeg Nord, og forelsket meg i det. Jeg vandret langs polarsirkelen, jeg undersøkte landskapet, jeg tok prøver av menneskeheten i håp om å formidle stemmene fra Nord til Sør. Jeg møtte fantastiske mennesker og kunstnere, stillheten og den kolossale størrelsen. Jeg ville fremvise det Nord jeg hadde sett for meg, det som jeg hadde møtt. Storslagent. Ute av rekkevidde. Men prosjekter er som mellommenneskelige forhold. Noen etterlater seg frostskader på hjertet. Jeg elsker deg Nord. Du forblir utilnærmelig. Fordi jeg aldri kan eie deg.» José Babin.

José Babin er kunstnerisk leder for Théâtre Incliné. Som regissør og skuespiller undersøker hun dramatikk gjennom billedspråklig scenisk skriving, i produksjoner med og uten ord. Hvert nye prosjekt er forankret i et spesifikt territorium. Denne gang er det jorden som sett fra oven. Under et seks ukers residensopphold ved Figurteatret i Nordland i oktober og november 2016 skapte José den første versjonen av Nordicité. Da sammen med åtte forfattere fra alle land rundt polarsirkelen, Bente Andersen fra Samovarteatret, en finsk videokunstner og fem kunstnere fra Quebec. Den canadiske premieren fant sted i mars 2017, etter en ny runde med arbeid i Canada i januar og februar.

Medvirkende : 
Manus: José Babin i samarbeid med Pascal Brullemans, oversatt av Mathilde Perallat
Regi: José Babin
Kunstnerisk rådgiver (Quebec): Francine Alepin
På scenen: José Babin, Mélanie Chouinard, and Bryan Morneau
Scenografi og videokonsept: Kalle Nio
Musikk: Guido Del Fabbro
Regiassistent, dukker og kostymer: Émilie Racine
Lysdesign: Alexandra Dugal
Skredder: Charline Guay
Scenografibygging: Atelier 303 og Alain Lavallée
Kunstnerisk rådgiver (Norge): Bente Andersen Samovarteatret
Vitenskapelig rådgiver: Daria Schwalbe (Arktisk Institut, Copenhagen)
Stage managers: Patrice Daigneault og Alain Lavallée