VÅR SCENE FEST 2018

Som om historien min ikke fantes

Monolog basert på Vigdis Hjorths roman Arv og miljø.

 

Arv og miljø vakte stor debatt ved utgivelsen i 2016, og med søsterens forsvar i romanenFri vilje som kom i høst , er den igjen rykende aktuell. På Vårscenefest kan du oppleve en av bokens sterkeste skildringer – dramatisert og fremført som monolog av skuespiller Marius Kolbenstvedt.

Monologen konsentrerer seg om den krevende prosessen romanens hovedperson gjennomgår for å finne kraften som skal til for å reise seg etter et vedvarende fall og går fra å være offer til frontkjemper i eget liv. 

Forestillingen er produsert i samarbeid med Norsk fortellerfestival og Dramatikkens hus. Den vant fortellerfestivalen og Foreningen !les sin konkurranse om å utvikle en muntlig fortellerforestilling inspirert av bøkene nominert til årets Ungdommens kritikerpris i 2016

 

  • Konsept, dramatisering og fremførelse: Marius Kolbenstvedt
  • Dramaturgi og regikonsulenter: Kristina Kjeldsberg og Thorkil Evan Nielsen

 

Det var kjempefint, men jeg blir nesten sjenert. Plutselig drar han meg tilbake til skriveprosessen og emosjonene, så det var nesten litt skummelt. Jeg var veldig imponert over hvordan han har greid å lage en sammenhengende meningsbærende fortelling av et så stort stoff, men så komprimert da, det er veldig godt gjort.

Vigdis Hjort etter visning på Sentralen 2017.

26.Apr.2018 – kl. 19:30
KJØP
27.Apr.2018 – kl. 13:00
KJØP