Whispers by the pearly gates

Et dansespill av Solveig Leinan-Hermo med dansekunstnere fra Barentsregionen: Norge, Russland, Sverige og Finland
15.Nov.2013 – kl. 20:00

KJØP BILLETTER HER!
Billettpris: 200/150/Grupperabatt 100.
Grupperabatt gjelder ved kjøp av 10 billetter eller mer

16.Nov.2013 – kl. 19:00

KJØP BILLETTER HER!
Billettpris: 200/150/Grupperabatt 100.
Grupperabatt gjelder ved kjøp av 10 billetter eller mer

Kjære Publikum

Både min Mamma og Pappa fikk sykdommen Alzheimers. Sykdommen kom snikende som en utilslørt sannhet, rivende og brutal. Hverdagen endret seg til tiden før og etter. Det tar år å bearbeide følelser, redsel og bunnløs sorg. Jeg har undret meg bl.a. over hjernes kompleksitet der ulike karakterendringer skjer, og der situasjoner skifter som en lysbryter mellom en reell virkelighet og en indre virkelighet av tid og sted. I en vanskelig prosess der jeg måtte erkjenne at dette er vår virkelighet, ble mange indre grenser flyttet og nye dører åpnet. Dette er blitt bakteppet til forestillingen ‘Whispers – by The Pearly Gates’.

Tematisk bygger forestillingen ‘Whispers – by The Pearly Gates’ på "jeg’et" som en  hovedperson, presentert i en film som vises sammen med dans på scenen. Film som virkemiddel har jeg valgt fordi det gir en distanse mellom virkelighet og fantasi – ‘Det er bare en film. Dette skjer ikke i virkeligheten.’ "Jeg’et" har en splittet personlighet som består av flere karakterer. Personene kommuniserer seg i mellom i et landskap som tilsynelatende er virkelig for hver enkelt av dem. Ikke alt er slik de tror eller slik de vil at verden skal være.

Forestillingen er delt inn i fire kapitler: 1) Captured by Whispers  2) Corners of The Mind 3) Poison 4) By The Pearly Gates. Vi håper at publikum blir med oss på en reise inn i fantasien der en kamp mellom karakterene kan ha ukjente konsekvenser.

Jeg visste at jeg kunne ikke lage denne forestillingen uten dyktige dansere med særpreg og som kan være medskapende gjennom improvisasjon. De er ikke bare medvirkende, men også nære støttespillere. Likeledes har jeg dyktige medskapende kollegaer som sammen med meg, lager rammen rundt forestillingen med sine farger og toner. Samtidig har jeg hatt god støtte fra familie, venner og helsevesenet. Med alle disse brikkene på plass, ble det mulig å starte prosessen mot en forestilling. Jeg har valgt å kjøre innstuderingstid og visning i en modulform. Dette av praktiske årsaker siden de medvirkende er spredt over store geografiske områder. I tillegg er det et økonomisk aspekt med å skaffe finansiering. Whispers – versjon 1 har blitt vist i Finland i 2012, og  publikum får nå møte versjon 2.  Stykket er planlagt utviklet videre og på turne i 2014.

Velkommen til forestilling!

Solveig Leinan-Hermo

 

Medvirkende

Koreografi, manus og regi:                             Solveig Leinan-Hermo

Originalmusikk og lydbilder:                          Halvdan Nedrejord

Annen musikk:                                              Musikkutdrag fra Faure: Elegiè in C                                                                       Minor Op.24, Utdrag fra Brel, Jacques                                                                        Roman (Jacques Brel/Rod McKuen)

Lysdesign og teknikk:                                      Torbjørn T. Sandnes

Kostymer og scenografi:                                 Heidi Kesti

Film redigering:                                                M.  H.  Jensen og  S. Leinan-Hermo

Klipp av film og produksjonsmedarbeider:       Marie Hermo Jensen

Kamera:                                                            Ole Bornø

Dansere: Patrik Häggström (Sverige), Ekaterina Nikitina og Nikolay Shchetnev (Russland/Norge), Gerd Kaisa Vorren og Eivind Linn (Norge), Maria Littow og Pirjo Yli-Maunula (Finland). I filmen medvirker også Solveig Leinan-Hermo (Norge).

 

Grafisk design og trykksaker:                         Marie Hermo Jensen

Trykking av pressemateriale:                         typo´nor as

PR bilder fra scene:                                       Jussi Tuokkola

Annen sceneteknikk:                                      Audionor

Dansere i produksjonen er alle fra Barentsregionen. De er daglig knyttet til Stellaris DansTeater, andre kompanier eller er frilansere. Danserne har som mål å møtes jevnlig til ulike produksjoner.

Produsent og administrasjon: Stellaris DansTeater / Solveig Leinan-Hermo.

Vi takker også Samovarteateret (Kirkenes, Norge), Flow Productions (Oulu, Finland), DanseFestival Barents (Hammerfest, Norge) og andre samarbeidspartnere i produksjonsfasene og på turne.

Besøk www.stellaris.no for mer informasjon om forestillingen som innholder scenisk dans og film.

Produsert av Stellaris DansTeater med støtte fra Norsk kulturråd.

Varighet ca 45 minutter